Οι Λομβαρδοί στην Ιταλία

site_1318_0003-464-0-20110704170404

 

Τα μέρη εξουσίας των Λομβαρδών στην Ιταλία περιλαμβάνουν επτά σύνολα κτιρίων με ενδιαφέρον (όπως είναι φρούρια, εκκλησίες, μοναστήρια κ.α.) που βρίσκονται στο Φρίουλι, στην Μπρέσια, το Καστελσέπριο, το Σπολέτο, το Καμπέλλο υπό Κλιτούνο, το Μπενεβέντο, το Μόντε Σαν Άντζελο. Μαρτυρούν τα επιτεύγματα των Λομβαρδών, που ήρθαν από την Βόρεια Ευρώπη για να εγκατασταθούν στην Ιταλία, όπου ανέπτυξαν έναν συγκεκριμένο πολιτισμό, εκμεταλλευόμενοι τις απέραντες εκτάσεις, από τον 5ο μέχρι τον 8ο μ.Χ. αιώνα.

Η λομβαρδική  αρχιτεκτονική σύνθεση με τους πολλούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς σηματοδοτεί την μετάβαση από την Αρχαιότητα στον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα. Στηρίζεται επάνω στην κληρονομιά της αρχαίας Ρώμης, της Χριστιανικής πνευματικότητας, της ελληνιστικής εποχής, της επιρροής του Βυζαντίου και της Γερμανικής Ευρώπης. Δημιούργησαν  μια μοναδική πολιτιστική, αρχιτεκτονική, οικιστική, καλλιτεχνική σύνθεση.

Οι επτά τοποθεσίες μαρτυρούν τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξαν οι Λομβαρδοί στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Χριστιανοσύνης, καθώς, ειδικά, στηριζόταν στο μοναστικό κίνημα.

Οι Λομβαρδοί ήταν γερμανικός λαός που εκχριστιανίστηκε και αφομοίωσε τις υλικές και πολιτιστικές αξίες τις οποίες τους κληροδότησε ο ρωμαϊκός κόσμος που τελείωνε.

Στη Παγκόσμια Κληρονομιά από το 2011

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s